Συνάντηση της Υπουργού και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την...

Συνάντηση της Υπουργού και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Θέμα: Συνάντηση της Υπουργού και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων

Την υλοποίηση χωρίς καθυστέρηση του Ελληνικού Προγράμματος Δράσης για τη Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών συζήτησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, με την ιδιότητα της ως συντονίστρια της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε η ίδια και η Υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrοm.

Η Επίτροπος διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πως για την υλοποίηση του Ελληνικού Προγράμματος Δράσης για τη Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών διατίθενται από την ΕΕ 200 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ελληνικού Προγράμματος Δράσης για τη Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών, η κα Κατσέλη έθεσε τις εξής προτεραιότητες:
• Διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρει ο FRONTEX.
• Δημιουργία διμερών συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
• Αναμόρφωση της υπάρχουσας μεταναστευτικής νομοθεσίας, η οποία είναι γραφειοκρατική. • Αναμόρφωση του εθνικού συστήματος ασύλου με τη σύσταση νέας ανεξάρτητης από την Ελληνική Αστυνομία Υπηρεσίας Ασύλου.
• Δημιουργία διαδικασιών και δομών πρώτης υποδοχής.

Τέλος, η κα Κατσέλη ανέφερε πως θα δρομολογηθούν μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γκετοποίησης και παραβατικών συμπεριφορών σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και της διογκούμενης ανεργίας των μεταναστών, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δυνατότητα ενσωμάτωσης τους στον κοινωνικό ιστό.

Την προσήλωση της χώρας στη διαδικασία υλοποίησης του Ελληνικού Προγράμματος Δράσης για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών υπογράμμισε με τη σειρά της και η κα Νταλάρα.

«Πρόκειται για ένα συγκροτημένο σχέδιο, με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα, που μπορεί να δώσει λύσεις σε όψεις του μεταναστευτικού, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες κοινοτικές μας υποχρεώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Νταλάρα επαναβεβαίωσε, επίσης, την προσήλωση της Κυβέρνησης στη διαμόρφωση, άμεσα, νέων δομών για τις υπηρεσίες ασύλου μέσα από το νέο ΠΔ, ως βασική προϋπόθεση για την επίλυση ενός βασικού προβλήματος, με ανθρωπιστικές διαστάσεις, που άπτεται, ωστόσο, και των προβλημάτων γκετοποίησης και παραβατικών συμπεριφορών σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων.

Τέλος, τόσο η κα Κατσέλη όσο και η κα Νταλάρα ζήτησαν την έμπρακτη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εφαρμογή συμφωνιών επανεισδοχής με την Τουρκία, υλικοτεχνική στήριξη) και την επίδειξη αλληλεγγύης στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που έχει ως πύλη εισόδου προς την ΕΕ.

Φωτογραφίες απο την συνάντηση της Υπουργού και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Cecilia Malmstrοm.

1 COMMENT

  1. Η μεταναστευτικη ροη πρεπει να ελεγχθει επειγοντως ,με ή χωρις την συνδρομη της ΕΕ.
    Ειναι πια εθνικο θεμα. Δεν μπορει η μικρη Ελλαδα να γινεται αποδεκτης εκατομμυριων αλλοδαπων. Ας ληφθει υπ’οψιν οτι μεγαλος αριθμος αυτων ερχονται παρανομα (κυριως απο Ανατολη), πολλοι δε εμπλεκονται σε κυκλωμτα παρανομιας ,επαιτειας ή μαυρης εργασιας.
    Νομιζω οτι μεχρι τωρα και εν οψει των μεγαλων προβληματων της χωρας το θεμα ειχε υποβαθμισθει .Πρεπει η νεα ηγεσια να το επαναφερει σαν προτεραιοτητα ,αλλοιως σε λιγα χρονια θα ρωταμε ποιοι ειμαστε .

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.