Συνένετευξη στη εφημερίδα Νίκη: Ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος των πολιτών, με...

Συνένετευξη στη εφημερίδα Νίκη: Ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος των πολιτών, με έμφαση στα ασθενέστερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας

Ερώτηση: Πώς κρίνετε την απόφαση του Κώστα Καραμανλή για προσφυγή στις κάλπες στις 4 Οκτωβρίου ;

Αννα Νταλάρα: Θεωρώ πως η προσφυγή στις κάλπες ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της ίδιας της κοινωνίας, του καθημερινού ανθρώπου που βιώνει στο πετσί του τα ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής του κ. Καραμανλή. Σ’ αυτή την αγωνία των πολιτών ανταποκρίθηκε εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του Κινήματος ζητούσε επίμονα εδώ και μήνες προσφυγή στις κάλπες.

Εφημερίδα Νίκη 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ερώτηση: Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές

Αννα Νταλάρα: Νομίζω πως ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε με σαφήνεια και απόλυτη ειλικρίνεια δέσμες μέτρων , κάποιων με βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα που στόχο έχουν την άμεση ανακούφιση και αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και άλλων με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με τις αναγκαίες δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές που θα αλλάξουν την κατάσταση πραγμάτων έτσι όπως έχει μέχρι σήμερα διαμορφωθεί.

Ερώτηση: Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και πώς θα αντιμετωπίσετε το δίλημμα Καραμανλής ή Παπανδρέου που θέτει ο πρωθυπουργός

Αννα Νταλάρα: Το διακύβευμα είναι ένα : Ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος των πολιτών, με έμφαση στα ασθενέστερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας . Σε ό,τι αφορά στο δίλημμα που αναφέρετε, για μας είναι ψευδεπίγραφο. Όταν από τη μια έχουμε ζήσει μια πενταετία αδιαφάνειας, παντελούς έλλειψης αξιών και αρχών, σκάνδαλα και βαθύτατη διάβρωση, μέτρα για τους λίγους και κοινωνική αναλγησία και από την άλλη έχουμε διατυπωμένο έναν συγκροτημένο πολιτικό λόγο με αρχές, συνέπεια , αξίες , συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των πολλών , τίθεται θέμα διλήμματος; Η κοινωνία έχει ήδη απαντήσει σ’ αυτό το ψεύτικο δίλημμα. Γι’ αυτό και θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ μια ισχυρή πλειοψηφία , μια ευκαιρία ανάτασης για τη χώρα και τους πολίτες της.

Ερώτηση: Κατά πόσο έμαθε το ΠΑΣΟΚ από τα λάθη του παρελθόντος

Αννα Νταλάρα: Koιτάξτε, ουδείς ισχυρίζεται πως προέρχεται από παρθενογένεση. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του για λάθη που έγιναν. Μου έρχεται στο νου μια φράση του προέδρου μας, του Γ. Παπανδρέου

« Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Νομίζω ήταν μια φράση με πολυσήμαντες αναγνώσεις. Γι’ αυτό και η αλλαγή ξεκίνησε από τον ίδιο τον πολιτικό μας φορέα. Ο μέσος πολίτης ακόμα και ο πλέον κακόπιστος νομίζω πως έχει αντιληφθεί πως και το ΠΑΣΟΚ άλλαξε και οι καιροί έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις της κοινωνίας έχουν αλλάξει. Στις απαιτήσεις λοιπόν των καιρών το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί.

Ερώτηση: Τι απαντάτε σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα και απλώς χαϊδεύει αυτιά

Αννα Νταλάρα: Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεδίπλωσε με σαφήνεια και απόλυτη ειλικρίνεια και το πρόγραμμα των 100 ημερών αλλά και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα , την ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Αποφεύγοντας κραυγές και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, περιέγραψε και την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων και πώς θα αντιμετωπίσει τα καυτά προβλήματα. Αν είχαμε μπει για παράδειγμα στη λογική της υποσχεσιολογίας και του χαιδέματος των αυτιών, θα μιλούσαμε για μεγάλες αυξήσεις και θαύματα της επόμενης ημέρας…Στο ΠΑΣΟΚ δεν δηλώνουμε θαυματοποιοί!.

Ερώτηση: Με ποιες προτάσεις λοιπόν μπορεί να αντιμετωπιστεί η διεθνής και εγχώρια οικονομική κρίση

Αννα Νταλάρα: Μπορώ να σας πω με ποιον τρόπο ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπιστεί η εγχώρια οικονομική κρίση και ύφεση: δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπιστεί με πάγωμα μισθών και συντάξεων, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με σφίξιμο στο ζωνάρι για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας , δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη θέσπιση και νέων φόρων…Τέτοια μέτρα που εφαρμόζει και προτίθεται να εφαρμόσει – κατά τα λεγόμενα του κ. Καραμανλή- η Νέα Δημοκρατία το σίγουρο είναι πως η οικονομική κρίση θα χειροτερέψει και η ασφυξία στην αγορά θα επιδεινωθεί. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε , όπως ήδη σας είπα, αναπτύξει ένα ολόκληρο πλέγμα συντονισμένων μέτρων και τομών άλλα βραχυπρόθεσμα και άλλα μακροπρόθεσμα που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να βγει από τη στενωπό δίνοντας παράλληλα και έναν αναπτυξιακό χαρακτήρα και ώθηση. Πάμε μπροστά με δυο λόγια. Το ΠΑΣΟΚ δεν καλείται απλώς να διαχειριστεί καλύτερα τον τόπο. Καλείται να εφαρμόσει ριζοσπαστικά μέτρα και κυρίως μέτρα μακράς πνοής.

Ερώτηση: Κατά πόσο η απομάκρυνση προσώπων που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα θα λύσουν τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ

Αννα Νταλάρα: Δεν ξέρω κατά πόσο θα επιλύσουν τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ οι απομακρύνσεις. Αυτό που μπορώ να πω ως πολίτης αυτής της χώρας, είναι πως το ζήτημα των σκανδάλων δεν αντιμετωπίζεται με τη λογική πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι, αλλά με τη διαμόρφωση , τη θεσμοθέτηση όρων και προϋποθέσεων που δεν θα επιτρέπουν την ύπαρξη σκανδάλων.

Ερώτηση: Πώς κρίνετε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάσπαση;

Αννα Νταλάρα: H Αριστερά χαρακτηρίζονταν πάντα, διαχρονικά δυστυχώς , από αυτή την παθογένεια. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με τα γνωστά στερεότυπα της Αριστεράς, την εμμονή της στη στείρα κριτική ενός μεγάλου ,συγγενούς- οφείλουν να ομολογήσουν αν θέλουν να είναι ειλικρινείς- φορέα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, εμποδίζουν την όποια ανάπτυξή της. Κι αυτό είναι κάτι που μας λυπεί βαθύτατα, εμάς στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, εύχομαι τα προβλήματα να λυθούν σύντομα . Ο χώρος αυτός έχει προσφέρει πολλά και τον χρειάζονται και η Δημοκρατία και η εποχή μας!

Ερώτηση: Κατά πόσον ισχύουν οι προτάσεις σας για συνεργασία, με δεδομένο πως εάν δεν μπει στη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Αννα Νταλάρα: Ο πρόεδρος αλλά και άλλα στελέχη του Κινήματος έχουν κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο θέμα, αποσυνδέοντάς το από την επίτευξη ή όχι της αυτοδυναμίας. Μολονότι , σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις , το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατακτήσει άνετα μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η ευρύτερη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας παραμένει ως ζητούμενο. Μακάρι να επιτευχθεί!

Ερώτηση: Ποιος είναι ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει ο Κώστας Σημίτης στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές

Αννα Νταλάρα: Κοιτάξτε ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Κώστας Σημίτης, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο όχι μόνο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Εξάλλου, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην προσφορά του κ. Σημίτη. Υπ ‘ αυτή την έννοια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Ελλάδας. Τώρα για το ρόλο και για το από ποια θέση θα μπορούσε να συνεισφέρει ο κ. Σημίτης, υπάρχουν αρμοδιότεροι εμού να μιλήσουν.

Αννα Νταλάρα

Υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας

1 COMMENT

  1. I Alex Tsotros PhD latetly Greek citizen, I commit myself to support your endeavor what ever is going to be στέλνω υχηρώ μήνυμα σε όλους τους ψυχή και σώματι Έλληνες να βοηθήσουν την προσπάθεια όχι της Αννας αλλά της σωστής παράταξης της .. άλλωστε όλοι γνωρίζομε δεν χρειάζονται θαύματα τύπου ΝΔ αλλά αντιμετόπιση του κράτους σαν να είναι ένα «νοικοκυριό». Ας νοικοκυρευτούμε λοιπόν ανθρώπινα!! ΑΝΝΑ έχει τον λόγο

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.