«Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς νόμιμους μετανάστες, πρέπει να...

«Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς νόμιμους μετανάστες, πρέπει να παίρνουν την ελληνική Ιθαγένεια από τη γέννησή τους.»

0 804


Συντάσσομαι με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να παρουσιάσει ενημερωτική καμπάνια για την υπεράσπιση της άποψης που προβλέπει τα παιδιά των μεταναστών, που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους.

«Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς νόμιμους μετανάστες, πρέπει να παίρνουν την ελληνική Ιθαγένεια από τη γέννησή τους. Έτσι συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Η δύναμη της ενσωμάτωσης κατανικά το φόβο και δίνει δύναμη και πνοή στην ίδια την κοινωνία. Αλλιώς οδηγούμαστε σε περιχαράκωση, φοβικότητα, πεδίο λαμπρό για την ανάδειξη φαινομένων φασισμού, που εντείνονται την περιόδο της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

«Ο νόμος 3838 ήταν κατάκτηση. Τι ποιο δίκαιο τα παιδιά των μεταναστών, που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα και πιστεύουν σ΄ αυτήν την πατρίδα, να έχουν μια θέση στον ήλιο. Αυτό ίσως να ενοχλεί τους νεόκοπους θιασώτες του νεοφασισμού. Με το φερετζέ μιας φτηνής πατριδοκαπηλίας, επιδιώκουν να καλύψουν τη δική τους ιδεολογική γύμνια, υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή. Στα μάτια αυτών των παιδιών όμως η αλήθεια του ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι, δεν κρύβεται. Γιατί η ψυχή, η παιδεία, η αγάπη για τον τόπο μετριέται με την πίστη στον ανθρωπισμό, στη δημοκρατία, στην ισότητα, στο δικαίωμα στην ίδια τη ζωή κι όχι με ψευτονταηλίκια μιας σοβινιστικής αυταρέσκειας».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.