Τυχερά Παίγνια: Οφείλουμε να εμπεδώσουμε όρους αποτελεσματικού ελέγχου

Τυχερά Παίγνια: Οφείλουμε να εμπεδώσουμε όρους αποτελεσματικού ελέγχου

0 432

Την ανάγκη διαμόρφωσης αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου της αγοράς τυχερών παιγνίων επεσήμανε  η Άννα Νταλάρα, βουλευτής Β’ Αθηνών κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – θέματα αρμοδιότητας Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού – Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. «Οφείλουμε να εμπεδώσουμε όρους αποτελεσματικού ελέγχου. Κυρίως για να προστατέψουμε την νέα γενιά που αυτήν την ώρα περνά δύσκολες ώρες με υψηλή ανεργία», σημείωσε με έμφαση.

Σε σχέση με τη τουριστική κατοικία επεσήμανε την ανάγκη να διευρυνθούν τα κριτήρια ένταξης στη διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή τουριστικής κατοικίας με παράλληλη διασφάλιση ότι θα τηρηθούν αυστηροί περιβαλλοντικοί κανόνες. «Θεωρώ ότι μια χώρα που επενδύει στον τουρισμό πρέπει να έχει επαρκές πλαίσιο για την τουριστική κατοικία. Ωστόσο θα μπορούσαμε να δούμε το συντελεστή δόμησης, που δίνουμε, ώστε να μην φτάσουμε στην τσιμεντοποίηση των ακτών μας, ειδικά σε όφελος μεγάλων συμφερόντων», τόνισε με έμφαση.

Παράλληλα, υπογράμμισε την  αναγκαιότητα επιτάχυνσης δημιουργίας του ειδικού χωροταξικού τουρισμού, αλλά και τη σημασία της ρύθμισης για την απόσυρση παλαιών τουριστικών καταλυμάτων.

Αναφερόμενη στη διαδικασία της περαίωσης που εισάγει το νομοσχέδιο, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδώσει, ώστε να μην υπάρξει ανάγκη για νέα μέτρα. Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεσή της με τη φιλοσοφία τέτοιων ρυθμίσεων. «Δεν μπορούμε κάθε φορά να δικαιολογούμε την παρανομία. Ελπίζω απλά αυτή όντως να είναι η τελευταία φορά που προχωρούμε σε αυτό το μέτρο, που ελπίζω συνδυαστικά με τον έλεγχο των μεγαλοοφειλετών να αποδώσει εισπρακτικά και να μην οδηγηθούμε σε νέα μέτρα», τόνισε.

Τέλος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μείζωνος σημασίας, καθώς συμπεριλαμβάνει πολλές διατάξεις που αφορούν σημαντικούς τομείς της οικονομικής πολιτικής. «Είναι γεγονός, ότι πολλές από τις προωθούμενες ρυθμίσεις θα μπορούσαν να συνθέσουν διαφορετικά νομοθετικά κείμενα. Ωστόσο, αυτήν την ώρα είμαστε σε διαδικασία επείγοντος. Καλούμαστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αναιρέσουμε ελλέιψεις ετών. Κι αυτό θεωρώ ότι προτάσσεται αυτήν την ώρα», σημείωσε.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.