Τους μετανάστες τους φέρνει η απουσία συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Τους μετανάστες τους φέρνει η απουσία συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.

[podcast]http://www.enikos.gr/data/podcasts/027c1d6ba5c2d1b81f0d8bae54be4282.mp3[/podcast]

«Τους μετανάστες τους φέρνει η απουσία συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής. Δυστυχώς, για κάποιους, στο θέμα δεν υπάρχουν πολλά πελατειακά λεφτά».

Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, Υποψήφιας Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ στο Ρ/Σ REAL FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου

Τη σημασία να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση της επομένη των εκλογών τόνισε η Άννα Νταλάρα, Υποψήφια, Β΄ Αθηνών ΠΑΟΣΚ στο Ρ/Σ REAL FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου. «Την επόμενη μέρα, η χώρα έχει ζωτική ανάγκη από στιβαρή διακυβέρνηση, που θα έχει συγκεκριμένα ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά, θα συνεχίσει τις δομικές αλλαγές μεταρρυθμίσεις και θα δώσει σταθερή διεύθυνση. Υπάρχει το δίλημμα, σταθερότητα στο ευρώ ή περιπέτεια στη δραχμή. Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει προχωρήσει σε πράγματα. Ωστόσο δεν οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ το ότι δεν υλοποιήθηκαν. Η ΝΔ βιαζόταν για εκλογές» είπε.

Αναφερόμενη στα μετεκλογικά σενάρια τόνισε: «Θα προτιμούσα μια αριστερή κατεύθυνση στην ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Βρισκόμαστε, ήδη, στον αστερισμό των συνεργασιών. Δείτε τη Γαλλία, τη σημασία που απέδωσε στη συνεργασία ο Ολάντ, στην ανάγκη να μη συρθεί όλη η Ευρώπη στα όσα επιθυμεί η κυρία Μέρκελ και να εγκαταλειφθούν θεμελιώδεις αξίες. Είμαι αισιόδοξη ότι όταν φτάσουμε στη Δευτέρα, η αριστερά θα κάνει αυτοκριτική. Πολλές φορές οχυρώθηκε πίσω από αρνητισμό υιοθετώντας στείρα στάση. Περιμένω περισσότερα από την ανανεωτική αριστερά που υιοθέτησε άκριτα και ακραία συντεχνιακά συμφέροντα. Στενοχωριέμαι που καταφεύγει ο κ. Τσίπρας σε αυτό το λεξιλόγιο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη η μετανάστευση να αποτελέσει κεντρικό πολιτικό ζήτημα: «Τους μετανάστες τους φέρνει η απουσία συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής. Δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια. Πρέπει να δώσουμε άσυλο, να οργανώσουμε σωστά κέντρα πρώτης υποδοχής. Προσωπικά προσπάθησα. Δυστυχώς, για κάποιους, στο θέμα δεν υπάρχουν πολλά πελατειακά λεφτά».

Επίσης, σημείωσε, ότι τη διαχείριση του προβλήματος, εμποδίζει μια ανορθολογική ρητορική. «Υπάρχουν πολλοί μύθοι, που ακούγονται.…800 χιλιάδες έβγαλαν οι μετανάστες σε μικροεμβάσματα το 2011 και οι Έλληνες 36 δις. Ο νόμος Ραγκούση αφορά τους νόμιμους. Πρέπει να έχεις επταετία ή δεκαετία νόμιμος, ή να έχεις μπει νόμιμα για να πάρεις ιθαγένεια. Αν είσαι παράνομος δεν μπορείς…» υπογράμμισε.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.